„TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI 

INFORMÁCIÓS KÖZPONT KIALAKÍTÁSA”

HURO/0802/054_AFINFORMATION ECO-HOUSE

A projektet Érendréd község önkormányzata a magyarországi BIO-SZIL Nonprofit Kft.-vel, valamint a szatmárnémeti Interaction 2050 Egyesülettel partnerségben valósítja meg.

A pályázat célkitűzése egy-egy információs ökoház létesítése Érendréd közszégközpontban és a magyarországi Tivadar településen, a lakosság környezettudatosságának növelése, a megújuló energiaforrások, valamint a határmenti, természeti értékek népszerűsítése, ezek megőrzése érdekében.

A projekt fő tevékenységei a következők:

  • Projektnyitó konferencia rendezése
  • Beruházási munkálatok az érendrédi valamint a magyarországi tivadari ökoházaknál
  • Tanösvények fejlesztése mindkét helyszínen: Érendréd községben valamint a határon túl, Sonkád-Kölcse-Fülesd-Túristvándi és  Kisar-Tivadar-Tarpa községeket érintve.
  • Kiadvány készítése, mely a kialakításra kerülő Információs Ökoházakat és szolgáltatásaikat, valamint a tanösvények növény- és állatvilágát mutatja be magyar, román és angol nyelven
  • Projektzáró konferencia rendezése.

A projekt megvalósításának időszaka: 2011.07.01-2012.10.31. Utólagosan ezen időszakot meghosszabbították 2013.04.30-ig.

A projekt céljaival, megvalósításával és gyakorlatba ültetésével kapcsolatos, részletesebb tájékoztatást Önök az Info-Központ menüpont alatt találnak, míg a tanösvények részletes leírását a Tanösvény menüpontra kattintva érik el.Amennyiben Önök a projekt részletesebb célkitűzései, és megvalósításai iránt érdeklődnek, akkor ezen oldalProjekt eredményei- Aktualitások menüpontjára kell kattintaniuk., míg az Elérhetőségek menüpont lehetővé teszi, hogy  tájékoztatást kérjenek, jövőbeni programokat, látogatásokat egyeztessenek az ököház felelőseivel.

    


www.huro-cbc.eu - www.hungary-romania-cbc.eu - www.primariaandrid.ro - www.bioszil.hu Toate drepturile rezervate ® 2021 ecocasaandrid.ro - by solcreation
Jelen weblap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját

Latogatok: 37648